21 Nisan 2009 Salı

İRMİK HELVASI


Malzemeler:

-1 su bardağı irmik

-1su bardağı şeker 

-1,5 su bardağı su ya da süt

-Ufak bir avuç çam fıstığı

-150 gr. tereyağ

-1 paket vanilya

Yapılışı:Tencereye irmik ve yağı koyduktan sonra,irmik pembeleşene kadar kavuruyoruz.Sonra fıstıkları ekleyip,biraz da o şekilde kavuruyoruz ve üzerine şekerini ekliyoruz.Şekeri ve irmiği iyice karıştırdıktan sonra,üzerine süt ya da suyu ekliyoruz.Süt (veya su) sıcak ya da soğuk olabilir.İçine vanilyasını ekleyip,çok katılaşmadan,suyunu biraz çekince,kapağını kapatıp ocaktan alıyoruz.Servis yaparken üzerini süslemesi size kalmış.Afiyet olsun...