13 Temmuz 2008 Pazar

ELAZIĞ USULÜ ÇİĞ KÖFTE



Bizde genellikle,çiğ köfteler,eşle dostla yenir.Ama bu sefer canımız çekince kendi kendimize yapıp yediğimiz,o güzelim çiğ köftenin tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.Eşimin ellerine sağlık..

Malzemeler:
-1 kg.çiğ köftelik bulgur
-800 gr.çiğ köftelik et(dana eti)
-1 çorba kaşığı biber salçası(ev salçası olacak)
-1 kutu domates salçası
-4 baş soğan
-1 baş sarmısak
-2 adet limon(isteğe göre 1 limon,biraz da nar ekşisi konabilir)
-yarım çay bardağı sıvı yağ
-bolca,ince kıyılmış maydonoz,yeşil soğan
-Kimyon,karabiber,isteğe göre pul biber(maraş ve antep yöresinin biberi tercih edilmeli,isot değil)
Yapılışı:
Bulguru çiğ köfte leğenine aldıktan sonra,robotta iyice çekilmiş olan soğan ve sarmısak eklenerek biraz yoğurulur.Daha sonra eti ve baharatları ekleyerek yoğurmaya devam adilir.İyice özleşince,salçalar eklenir.Biraz daha yoğurulduktan sonra,limon ve sıvı yağ eklenir.Yoğurmaya devam edilir.Son olarak,maydonoz ve yeşil soğan eklenerek sıkılır.
Yanında nar ekşili çoban salata ve ayranla tadına doyulmazolur.Sizlere şimdiden afiyet olsun...

Hiç yorum yok: