21 Nisan 2009 Salı

ATLANTİS İLE İLGİLİ YENİ HABER


İnsan merakını tahrik eden en önemli efsanelerden biri olan Atlantis’in izine Atlas Okyanusu’nda rastlandığı iddialarına önemli bir katkı da Türkiye’den geldi. Elektronik mühendisi Timur Somay, Google Ocean adlı programla, Atlas ve Büyük Okyanus’ta üç çarpıcı şekil bulduğunu iddia etti. 

MERAKLI bir İnternet kullanıcısının geçtiğimiz günlerde, ’Google Ocean’ adlı programla deniz tabanı taraması yaparken, Atlas Okyanusu’nun dibinde rastladığı düzgün şekilleri kayıp kent Atlantis ile ilişkilendirmesi üzerine başlayan tartışmalara Türkiye’den bir yenisi eklendi. 

Muğla Türk Telekom Müdür Yardımcısı elektronik mühendisi Timur Somay, uzaydan çekilmiş uydu görüntüleri sayesinde, İnternet ortamında deniz tabanı taraması imkánı sağlayan programla, ikisi Büyük Okyanus, biri de Atlas Okyanusu olmak üzere, üç ayrı noktada bir mühür gibi basılı şekilde ’DT 8/818’ yazısı tespit ettiğini açıkladı. Her birinin eni 30 kilometre, uzunluğu da 130 kilometre olan şekillerin sonradan eklenmiş olamayacağını savunan Somay, şunları söyledi: 

"Gördüklerim kesinlikle birer yüzey şekli. Bunlar ya Tanrı’nın dünyayı yaratırken bastığı mühür ya da dünya dışı varlıkların yaptığı bir şifreleme. Yaklaşık 4 bin 500 metre derinlikteki üç coğrafi şekil de 120 derecelik açılarla 360 dereceyi tamamlıyor. Birinci şekil Panama Kanalı’nın yedi bin kilometre batısında. İkinci şekil Güney Amerika’nın iki bin kilometre doğusunda. Üçüncü şekil ise Singapur’un 1000 kilometre batısında yer alıyor. Bunu Google’un yapmış olması mümkün değil. Bu bir bilgisayar yazısı değil, kesinlikle programla ilgili değil. Kim yaptıysa bu şekilleri 120 derecelik açıyla hazırlanmış. Uydu görüntüleri incelenmeli ve denizin dibinde araştırma yapılmalı. Çok heyecan verici bir durum var ortada."