20 Eylül 2008 Cumartesi

ETLİ NOHUTLU BAMYA


Ramazanda yemek arama derdinden sizi kurtarmak için,kurufasulyenin arkasından bir de ailece severek yediğimiz,etli nohutlu bamya tarifi vereyim istedim.Gene memleket usulü tabii ki...
MALZEMELER:
-Yarım kg. bamya(küçük küçük olması gerekiyor)
-250 gr. kuşbaşı kuzu eti
-1 çay bardağı haşlanmış nohut
-2 adet orta boy domates
-1/2 çorba kaşığı domates salçası 1/2 çorba kaşığı biber salçası
-1 büyük baş sarmısak
-1 orta boy soğan
-Yeteri kadar ekşi(Ben nar ekşisi kullanıyorum)
-Zeytinyağı
YAPILIŞI:
Bir tencereye,biraz zeytinyağı koyarak soğanları küçük küçük doğrayıp,kavurmaya başlıyoruz.Başka bir yerde haşladığımız nohut ve kuşbaşı eti de üzerine ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.Üzerine ayıkladığımız bamyayı,salçayı,ayıklanmış ve iri iri doğranmış sarmısakları,küçük küçük doğranmış domatesleri ekliyoruz.Bir müddet bu şekilde kavrulduktan sonra,yemeğe sıcak su ekliyoruz.Damak tadımıza göre,nar ekşisini yada isteğe göre limon suyunu ekleyip,pişiriyoruz.Şimdiden afiyet olsun...

Hiç yorum yok: